Knolselderijsoep met gegratineerde broodjes en een salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks knolselderij
- 1 stuks ui
- 200 gram Doré aardappels
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 stuks venkel
- 200 gram paarse peen
- 1 bosje radijs
- 8 plakjes meergranen desembrood
- 140 gram stokâlde Fryske kaas
In Huis
- 1000 ml water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- olie om te bakken
- 1 el citroensap (mag uit een flesje)
- naar smaak gedroogde tijm
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Schil de knolselderij en snij in blokjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui totdat deze glazig is. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Doe bij de ui en bak mee. Doe de knolselderij erbij en roer even door. Schenk de bouillon erop en laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
- Maak intussen de salade. Roer de yoghurt en het citroensap door elkaar in een slabak. Schaaf of rasp de venkel, peen en radijs erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op grillstand. Snij twee plakjes brood p.p. en beleg met plakjes kaas en strooi er wat gedroogde tijm overheen. Leg ca. 3 minuten onder de grill tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.
- Pureer de soep m.b.v. een blender of staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de broodjes en de salade.