Skip to main content

Knolselderijsoep met geroosterde hazelnoten en appel

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) knolselderij
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 200 g aardappelen kruimig

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 liter groentebouillon
  • 25 g hazelnoten
  • 1 stuk(s) appel
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de knolselderij en snij in blokjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de sjalot totdat deze glazig is. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Doe bij de sjalot en bak mee. Doe de knolselderij erbij en roer even door. Schenk de bouillon erop en laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
  2. Rooster in de tussentijd de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak ze daarna grof.
  3. Was de appel goed, maar schil hem niet. Snij in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de appel in heel dunne lucifertjes.
  4. Pureer de soep in een blender of huishoudmachine. Check op peper en zout. Schep de soep in soepkommen of borden. Strooi er wat appel en hazelnoten over.
  5. Je kunt deze soep wat verrijken door wat bouillon te vervangen door room.