Skip to main content

Knolselderijsoep met truffelcroutons

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 sneetje(s) Zuurdesembrood
  • 1 el Peterselie
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Knolselderij
  • 125 ml Slagroom

In Huis

  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Truffelolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 liter Groentebouillon
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snijd het brood in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en voeg de broodblokjes toe. Bak de blokjes in 6 minuten goudbruin en knapperig.
  2. 2. Hak de peterselie fijn. Doe de blokjes in een kom en schep om met de truffelolie en peterselie.
  3. 3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  4. 4. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Voeg de knolselderij en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. 5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm zo nodig weer even.
  6. 6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de truffel croutons.