Knolselderijsoep met truffelcroutons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/De_Krat_20181129-10842-Vega-Gemak.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=50&w=960&s=9d5b3ef99338b018f6ee59a91cbad00e)
Ingrediënten
In de box
- 3 sneetje(s) Zuurdesembrood
- 1 el Peterselie
- 1 stuk(s) Uien
- 1 stuk(s) Knolselderij
- 125 ml Slagroom
In Huis
- 3 el Olijfolie
- 1 el Truffelolie
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 liter Groentebouillon
- 1 tl Zout
- 1 tl Peper
Recept stappen
- 1. Snijd het brood in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en voeg de broodblokjes toe. Bak de blokjes in 6 minuten goudbruin en knapperig.
- 2. Hak de peterselie fijn. Doe de blokjes in een kom en schep om met de truffelolie en peterselie.
- 3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- 4. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Voeg de knolselderij en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
- 5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm zo nodig weer even.
- 6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de truffel croutons.