Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Knolselderij-preisoep met witte boontjes en landbrood gegratineerd met Wilde Weide kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Knolselderij preisoep met cannelliniboontjes en landbrood gegratineerd met Wilde Weide kaas | Maaltijdbox recpeten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 4 stengel bleekselderij
  • 400 gram knolselderij
  • 1 stuks prei
  • 1 pot witte bonen
  • 8 plakjes landbrood
  • 140 gram Wilde weide kaas
  • 2 stronkje roodlof
  • 100 gram, ca. spinazie
  • 1 stuks peer
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • boter om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teen knoflook
  • 700 ml kokend water
  • 1 blokje (voor 500ml) groentebouillon
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak gedroogde tijm
  • vinaigrette: olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Verwarm boter in een soeppan met dikke bodem. Snipper de ui, snij de bleekselderij in halve maantjes en hak de knoflook fijn. Bak zachtjes in de boter. Voeg wat zout en de kerriepoeder toe.
  3. Schil de knolselderij en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de bleekselderij en bak een paar minuten verder. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen en bak even mee.
  4. Voeg het kokende water en bouillonblokje toe. Dek af en laat in 10-15 minuten afgedekt gaar koken.
  5. Schep wat witte boontjes uit het blikje en hou achter. Voeg de rest met aanhangend vocht (daar zit veel eiwit in!) bij de soep. Pureer de soep en voeg evt. nog water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met een kneep citroensap en peper. Check op zout.
  6. Verwarm de oven voor op grillstand. Snij twee plakjes brood p.p. en beleg met plakjes kaas en strooi er wat gedroogde tijm overheen. Leg ca. 3 minuten onder de grill tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.
  7. Maak de vinaigrette (voor 4p) met 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng door de dressing en voeg een handje spinazie p.p. toe. Schil en snij de peer in dunne partjes, voeg bij de rest.
  8. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met boontjes en peterselie en serveer met de gegratineerde kaasbroodjes.
  9. Als je palmkoolpesto van de gnocchi over hebt, is dit lekker op een broodje bij de soep!