Knolselderijsoep met witte boontjes, landbrood gegratineerd met bierkaas en een salade van spinazie, peer en roodlof

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Knolselderijsoep met witte boontjes landbrood gegratineerd met bierkaas en een salade van spinazie  | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks witte ui
  • 4 stengel bleekselderij
  • 500 gram knolselderij
  • 1 stuks prei
  • 2 stronkje roodlof
  • 50 gram spinazie
  • 2 stuks peer
  • 1 blikje cannellini boontjes
  • 8 plakjes landbrood
  • 180 gram bierkaas
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 teen knoflook
  • 700 ml kokend water
  • 1 blokje (voor 500ml) groentebouillon
  • vinaigrette: olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak gedroogde tijm (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne plakjes. Fruit zachtjes. Voeg als de ui glazig begint te worden wat zout en de kerriepoeder toe.
  3. Schil de knolselderij en snij in blokjes van 2 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg samen bij de ui en bak rustig een paar minuten verder. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee.
  4. Voeg het kokende water en bouillonblokje toe. Dek af en laat in 10-15 minuten afgedekt gaar koken.
  5. Maak de salade. Maak de vinaigrette van (voor 4p) 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng door de dressing en voeg een handje spinazie p.p. toe. Schil en snij de peer in dunne partjes, voeg bij de rest.
  6. Verwarm de grillstand van de oven.
  7. Schep wat cannellini boontjes uit het blikje en hou achter. Voeg de rest met aanhangend vocht (daar zit veel eiwit in!) bij de soep. Pureer de soep en voeg evt. nog een scheutje water toe tot gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met een kneep citroensap en peper. Check op zout.
  8. Snij 2 plakjes landbrood p.p. Besprenkel met wat olie en beleg met plakjes kaas. Strooi er evt. wat gedroogde tijm overheen. Gratineer 2-4 minuten onder de grill. Je hoeft het brood niet eerst te roosteren of af te bakken.
  9. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met boontjes en peterselie. Serveer met de broodjes.