Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Knolselderij-preisoep met witte boontjes, landbrood en gekarameliseerde rode ui en walnoten

Vegan

  • Totale tijd minuten
Knolselderij preisoep met cannelliniboontjes landbrood en gekarameliseerde rode ui en walnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stengel bleekselderij
  • 400 gram knolselderij
  • 1 stuks prei
  • 80 gram walnoten
  • 2 stuks rode ui
  • 1 pot witte bonen
  • 2 stronkje roodlof
  • 8 plakjes landbrood
  • 100 gram, ca. spinazie
  • 1 stuks peer
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • vegan boter om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 700 ml kokend water
  • 1 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl gedroogde tijm
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • vinaigrette: witte wijnazijn, olijfolie extra vierge en mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Verwarm vegan boter in een soeppan met dikke bodem. Snij de bleekselderij in halve maantjes en hak de knoflook fijn. Bak zachtjes. Voeg wat zout en de kerriepoeder toe.
  2. Schil de knolselderij en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de bleekselderij en bak een paar minuten verder. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen en bak even mee.
  3. Voeg het kokende water en bouillonblokje toe. Dek af en laat in 15-20 minuten afgedekt gaar koken.
  4. Rooster de walnoten zachtjes in een droge afdekbare koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Hou apart.
  5. Snij intussen de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont vegan boter in de pan van de walnoten. Fruit de ui. Voeg als die glazig is wat zout, de balsamico en tijm toe. Dek af en laat pruttelen tot je aan tafel gaat.
  6. Schep wat witte boontjes uit het blikje en hou achter. Voeg de rest met aanhangend vocht (daar zit veel eiwit in!) bij de soep. Pureer de soep en voeg evt. water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met een kneep citroensap en peper. Check op zout.
  7. Snij 2 plakjes brood p.p. en rooster 2-4 minuten in de broodrooster. Beleg met de rode ui en walnoten naar smaak. Garneer de salade met de overgebleven noten.
  8. Maak de vinaigrette (voor 4p) met 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng door de dressing en voeg een handje spinazie p.p. toe. Schil en snij de peer in dunne partjes, voeg bij de rest.
  9. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met boontjes, peterselie en eventueel wat overgebleven rode ui. Serveer broodjes erbij.
  10. Als je palmkoolpesto van de gnocchi over hebt, is dit lekker op een broodje bij de soep!