Skip to main content

Knolselderijsteak met winterse pasta en een frisse venkelsla

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 plakken knolselderij
  • 1 venkel
  • 300 gram peen
  • 300 gram pastinaak
  • 200 gram aardpeer
  • 300 gram speltpasta
  • 1 bakje creme fraîche
  • 150 gram blauwschimmelkaas

In Huis

  • klont boter
  • olie om in te bakken
  • 1 tl mosterd
  • 1 el wijnazijn
  • 3 el olijfolie, extra vierge
  • 200 ml water
  • 0.50 blokje groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm, gedroogd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan gezouten water op voor de pasta en eentje voor de groente.
  2. Snij voor ieder een mooie plak knolselderij van ca. 2.5 à 3 cm dik. Snij de wortels eraf en schil de plakken. Verhit een klont boter en een scheutje olie in een koekenpan en bak de schijven aan twee kanten mooi bruin. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en leg in een ovenschaal. Schenk het bakvet erover en laat nog 20 a 30 minuten garen in de oven.
  3. Verwijder het kontje en het loof van de venkel en halveer. Snij in dunne plakjes. Meng de mosterd, azijn, olijfolie, peper en zout in een kom en roer de venkel erdoor. Zet weg.
  4. Schil de peen, pastinaak en aardpeer en snij in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Kook de groenten 8-10 minuten, tot ze bijna gaar zijn. Giet af.
  5. Zet een pan water op voor de pasta. Kook de pasta in ca. 7 minuten gaar. Giet af en besprenkel met olie.
  6. Verwarm het water met het bouillonblokje in een sauspan. Snij de knoflook fijn en voeg toe. Kook een paar minuten. Roer de crème fraîche en de gedroogde tijm erdoor. Snij de blauwe kaas in stukjes en smelt door de saus als deze goed heet is. Breng op smaak met lekker veel peper uit de molen.
  7. Serveer de knolselderij steak met de groentesaus, de pasta en de frisse venkelsla.