Kokkels met spaghetti en Portugese salade

Vis

  • Totale tijd minuten
Kokkels met spaghetti en Portugese salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el (!) rode ui
  • 1.5 stuks komkommer
  • 0.5 stuks groene paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram spaghetti
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks rode peper
  • 300 gram Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
  • 750 gram kokkels
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • olie om te bakken
  • 4 tenen knoflook
  • scheut/kneep witte wijn (of citroensap)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan gezouten water op voor de spaghetti.
  2. Snipper de ui (2 el bij 4p) heel fijn. Maak in een slakom een dressing van de ui, citroensap en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met gedroogde oregano, zout en peper.
  3. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer en groene paprika in kleine blokjes van 0,5 cm. Snij de cherrytomaatjes net zo klein. Let op: de ingrediënten moeten echt klein gesneden worden! Mix goed met de dressing.
  4. Kook de spaghetti in 8-10 minuten al dente (wij vonden 50 gram pp genoeg, maar voor grotere eters is 75 gram pp aan te raden). Giet af.
  5. Verwarm olie in een wok. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in reepjes. Bak op middelhoog vuur tot ze beginnen te bruinen.
  6. Hak intussen de rode peper fijn, snij de knoflook in plakjes en haal de blaadjes van de spinazie en snij dunne steeltjes in stukjes (dikke stelen zijn te taai om te eten). Spoel de kokkels onder koud, stromend water schoon. Gooi kokkels met kapotte schelp weg en controleer of ze gesloten zijn. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken.
  7. Doe de rode peper en knoflook bij de venkel, schud een paar keer om en doe de kokkels erbij. Blus af met een flinke scheut witte wijn als je dat in huis hebt of anders een kneepje citroensap. Leg de spinazie erbovenop en dek af. Stoof 3-4 minuten totdat de kokkels opengaan. Schelpen die niet opengaan, moet je weggooien.
  8. Hak de peterselie fijn. Roer samen met de spaghetti voorzichtig door de kokkels. Warm even mee en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog een scheut olijfolie of klontje boter toe. Serveer met de salade.