Skip to main content

Kokoskoolraap met bulgur, regenboogwortelsalade en muntyoghurt

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram koolraap
  • 2 banaansjalot
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 200 gram bulgur
  • 400 gram regenboogpeen
  • 1 rode peper
  • hart van de bleekselderij
  • 4 el verse munt
  • 4 el verse koriander
  • 2 el citroensap
  • 200 gram volle yoghurt
  • 60 gram rozijnen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram pinda's

In Huis

  • olie om te bakken
  • 200 ml water
  • 1 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Snij de koolraap doormidden en dan in plakken van max(!) 1 cm. Schil de plakken met een dunschiller. Hou 1/4 apart en snij de rest in kleine blokjes van 1 cm.
  2. Verwarm in een wok wat olie en snipper intussen de sjalot. Hou 2 el apart en fruit de rest in de wok. Snij de bleekselderij in stukjes en fruit mee. Voeg de koolraapblokjes en de specerijen toe. Voeg na een een minuutje roerbakken het water toe en laat de koolraap in ca. 15 min. afgedekt zachtjes gaar stoven (voeg zo nodig meer water toe).
  3. Zet 50 gram bulgur per persoon op in 100 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken.
  4. Rasp de achtergehouden koolraap met een grove rasp. Rasp de peen en voeg toe. Snij de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit) en voeg toe. Neem het binnenste lichtgroene deel van de bleekselderij, snij in plakjes en voeg toe. Hak de munt en koriander fijn en meng van beide de helft erbij. Meng ook het citroensap, balsamicoazijn en 2/3 van de olijfolie extra vierge erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak de yoghurt aan met wat zout, peper en de rest van de munt.
  6. Voeg de rozijnen, kokos en sojasaus bij de koolraap en laat nog 5 min. op een laag pitje stoven. Rooster intussen de pinda's in een droge koekenpan.
  7. Voeg de achtergehouden sjalot, samen met een beetje olijfolie, nog een kneepje citroensap, peper en zout en de rest van de koriander bij de gare bulgur (giet indien nodig af).
  8. Breng de koolraap op smaak met peper en zout. Serveer met de pinda's, bulgur, wortelsalade en muntyoghurt.
  9. In het bakje voor 4p zit 1 tl korianderpoeder, 2 tl kurkumapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat. In het bakje voor 2p zit de helft.