Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kokoskoolraap met regenboogwortelsalade, bulgur en muntyoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Kokoskoolraap met regenboogwortelsalade, bulgur en muntyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram koolraap
  • 2 stuks sjalot
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 gram regenboogpeen
  • bleekselderijhart (naar smaak)
  • 4 el muntblaadjes
  • 4 el koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0.25 tl kaneel
  • 0.25 tl nootmuskaat
  • 200 ml water
  • 300 gram bulgur
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el citroensap
  • 1 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 150 ml yoghurt
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 el sojasaus
  • 100 gram pinda's
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolraap. Snij de koolraap in plakken van max(!) 1 cm. Hou 1/4 apart en snij de rest in kleine blokjes van 1 cm.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok en snipper de sjalot. Hou 2 el (bij 4p) apart en fruit de rest zachtjes. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en fruit mee. Voeg de koolraapblokjes en kurkumapoeder, korianderpoeder, gemberpoeder, kaneel en nootmuskaat toe. Voeg na een minuutje roerbakken het water toe en laat de koolraap in ca. 15 minuten afgedekt zachtjes gaar stoven (voeg zo nodig meer water toe).
  3. Kook volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. Rasp de achtergehouden koolraap met een grove rasp. Schil en rasp de peen en voeg toe. Snij de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit) en voeg toe. Neem het binnenste lichtgroene deel (het hart) van de bleekselderij, snij in plakjes en voeg toe. Hak de muntblaadjes en koriander fijn en meng van beide de helft erdoor. Meng ook het citroensap, de balsamicoazijn en 2/3 van de olijfolie extra vierge erbij. Breng op smaak met peper en zout. Zet alvast op tafel.
  5. Maak de yoghurt aan met wat zout, peper en de rest van de munt.
  6. Voeg de kokosrasp en sojasaus bij de koolraap en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Voeg de achtergehouden sjalot en koriander, samen met de rest van de olijfolie extra vierge, nog een kneep citroensap, peper en zout bij de gare bulgur (giet indien nodig af).
  8. Breng de koolraap op smaak met peper en zout. Serveer met de pinda's, bulgur, wortelsalade en muntyoghurt.