Skip to main content

Kokoskoolraap met regenboogwortelsalade en muntyoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram koolraap
  • 2 banaansjalotten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 400 gram regenboogpeen
  • 1 rode peper
  • bleekselderijhart (naar smaak)
  • 4 el verse munt
  • 4 el verse koriander
  • 300 gram volle yoghurt

In Huis

  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0.25 tl kaneel
  • 0.25 tl nootmuskaat
  • olie om te bakken
  • 200 ml water
  • 240 gram bulgur
  • 2 el citroensap
  • 1 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 el sojasaus
  • 100 gram pinda's gebakken en ongezouten
icon package

Recept stappen

  1. Snij de koolraap in plakken van max(!) 1 cm. Schil de plakken met een dunschiller. Hou 1/4 apart en snij de rest in kleine blokjes van 1 cm.
  2. Verwarm in een wok wat olie en snipper intussen de sjalot. Hou 2 el apart (bij 4p) en fruit de rest in de wok. Snij de bleekselderij in stukjes en fruit mee. Voeg de koolraapblokjes en de specerijen toe. Voeg na een een minuutje roerbakken het water toe en laat de koolraap in ca. 15 min. afgedekt zachtjes gaar stoven (voeg zo nodig meer water toe).
  3. Zet 60 gram bulgur per persoon op in 120 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken.
  4. Rasp de achtergehouden koolraap met een grove rasp. Rasp de peen en voeg toe. Snij de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit) en voeg toe. Neem het binnenste lichtgroene deel (het hart) van de bleekselderij, snij in plakjes en voeg toe. Hak de munt en koriander fijn en meng van beide de helft erbij. Meng ook het citroensap, balsamicoazijn en 2/3 van de olijfolie extra vierge erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak de yoghurt aan met wat zout, peper en de rest van de munt.
  6. Voeg de kokos en sojasaus bij de koolraap en laat nog 5 min. op een laag pitje stoven.
  7. Voeg de achtergehouden sjalot, samen met de rest van de olijfolie, nog een kneepje citroensap, peper en zout en de rest van de koriander bij de gare bulgur (giet indien nodig af).
  8. Breng de koolraap op smaak met peper en zout. Serveer met de pinda's, bulgur, wortelsalade en muntyoghurt.
  9. Dit gerecht is ook lekker met kip (zie recept: Kippendij met bulgur, citroenyoghurt en regenboogpeensalade).