Skip to main content

Komijnekaasouffles en venkel-oesterzwamsalade met olijvendressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks ei
  • 200 gram oesterzwammen
  • 3 stuks venkel
  • 100 gram gemengde sla
  • 150 gram komijnekaas

In Huis

  • 65 gram roomboter, ongezouten
  • om te bakken olijfolie
  • 3 el citroensap
  • soufflebakjes
  • 50 gram tarwebloem
  • 350 ml melk
  • 100 gram zwarte olijven
  • 0.5 el worcestersaus
  • 3 el oregano, gehakt
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Haal de eieren en roomboter alvast uit de koelkast.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne plakjes.
  3. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen ca 3. min op hoog vuur. Pers intussen de citroen uit.
  4. Voeg de venkel toe en bak deze nog ca. 2 min mee. Zet het vuur uit en blus af met de helft van het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  5. Vet de soufflebakjes in met een klein beetje zachte roomboter. Bestuif met bloem en tik het te veel aan bloem uit de bakjes.
  6. Laat de rest van de roomboter zachtjes smelten (niet bruin worden) in een steelpan. Voeg de bloem en roer ca. 2 min met een garde totdat het 'deeg' gaat glanzen.
  7. Voeg de melk met scheutjes toe terwijl je doorroert met de garde. Het 'deeg' wordt steeds dikker. Laat nog ca. 3 min zachtjes doorkoken. Blijf roeren. Haal van het vuur af en rasp de kaas erdoorheen. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Laat een beetje afkoelen.
  8. Splits de eieren in twee schone, vetvrije kommen.
  9. Schep de eidooiers door het 'deeg'. Klop de eiwitten stijf en spatel (heel voorzichtig) door het 'deeg'. Schep dit in de soufflebakjes,.
  10. Zet in de oven voor 20 min. Doe de deur niet open!
  11. Maak ondertussen de salade af. Meng de gemengde salade door de venkel en oesterzwam. Hak de olijven samen met de worcestersaus, oregano, de andere helft van het citroensap en olijfolie tot een dikke dressing.
  12. Schep een deel van de olijvendressing door de salade en serveer de rest bij de komijnekaassouffles. Serveer de souffles direct als ze uit de oven komen. Ze zakken een beetje in, maar dat is niet erg!
  13. Met de hoeveelheden in dit recept maak je 2 kleine souffles p.p. Je kunt het ook in een grotere vorm storten en 1 grote souffle maken.