Koningsboleet coquilles met wortelpeterselie-aardappelpuree
Snel klaar, Voorgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram Doré kruimige aardappelen
- 200 gram wortelpeterselie
- 300 gram koningsboleten
In Huis
- boter om te bakken
- klontje boter
- 1 teen knoflook
- 15 gram platte peterselie
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
Recept stappen
- Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukken van ca. 3 cm. Zet op in een pan in een laagje water met zout en kook in ca. 10 minuten gaar.
- Snij de stelen van de koningsboleten in de breedte in stukken van 2-3 cm dik. Snij de rest heel fijn. Verwarm boter in een koekenpan en bak de oesterzwamcoquilles ca. 8 min. op middelhoog vuur en keer halverwege. Breng op smaak met peper. Haal uit de pan en bak de fijngesneden koningsboleten 1-2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
- Giet de aardappels en groenten af als ze gaar zijn. Stamp fijn en breng op smaak met peper, zout en een klontje boter. Hou warm.
- Maak ondertussen de gremolata: snij de peterselie en de knoflook zo fijn mogelijk. Rasp de citroenschil en pers uit. Meng de peterselie, olijfolie, knoflook, citroensap en citroenrasp door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep een volle eetlepel wortelpeterselie-aardappelpuree in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel. Verdeel de koningsboletencoquilles over de borden en garneer met de fijngesneden koningsboleten en de gremolata.