Skip to main content

Koolraap in boter en dille met witte bonen en een speklapje

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks koolraap
  • 4 el dille
  • 4 stuks speklapjes

In Huis

  • 50 ml water
  • 50 gram boter
  • 1 tl suiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • 400 gram witte bonen
  • olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolraap en snij in kleine wedges.
  2. Doe de stukken koolraap in een pan met dikke bodem samen met het water en de boter, suiker en rode wijnazijn. Breng aan de kook met het deksel op de pan. Stoof zachtjes gaar in ca. 15 min. Als het goed is, kookt de koolraap gaar en bijna droog. Check tussendoor of er niets aanbrandt. Giet zo nodig het laatste vocht af. Bestrooi met de dille en schep om.
  3. Bereid de bonen volgens instructie op de verpakking, of als je ze in blik hebt, laat uitlekken.
  4. Verhit een grill- of koekenpan, besmeer de speklapjes met wat olijfolie en bak gaar en knapperig.
  5. Serveer de koolraap met de witte bonen en speklapjes.
  6. Tip: ook lekker met een worstje of een vleesvervanger.