Skip to main content

Koolraap tagliatelle met kaassaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g koolraap
  • 100 g kaas
  • 2 tl tijm

In Huis

  • 200 ml room
  • 1 teentje(s) knoflook
  • om te bakken olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Het maken van de tagliatelle is best een werkje, vooral als je het voor 4 personen doet en dus de hele koolraap gebruikt. Maar wij garanderen dat het de moeite waard is!
  2. Snij van beide kanten het kontje van de knol en snij hem dan in plakken van 2 cm dik. Schil met een kaasschaaf of dunschiller (let op, vermijd een kaasschaaf die te dikke plakken maakt) de schil van elke plak. Ga dan door met schillen, waardoor je van elke plak een bergje dunne slierten maakt, die lijken op tagliatelle.
  3. Hak een teentje knoflook fijn.
  4. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook even aan in niet al te hete pan. Schep nu de koolraapslierten er voorzichtig doorheen en fruit even 4 minuutjes al omscheppend mee. Voeg dan de room en tijm toe en smoor de koolraap afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
  5. Schep na de 10 minuten (voorzichtig!) de kaas erdoor en laat de koolraap nog enkele minuten zachtjes sudderen totdat de repen omhuld zijn met een dikke saus. Breng de koolraap op smaak met zout en peper en dien op.
  6. Lekker met een salade bijv. uit het recept van de toad in the hole!