Skip to main content

Koolraaptagliatelle met geitenkaassaus en salade van roodlof, peer en waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo koolraap
  • 2 tl tijm
  • 2 el yoghurt
  • 4 stuk(s) roodlof
  • 2 stuk(s) peren
  • 50 gram waterkers
  • 100 gram dartelaar geitenkaas

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • om te bakken olie
  • 200 ml room
  • 4 besprenkelen olijfolie
  • 2 besprenkelen witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl dijonmosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij van beide kanten het kontje van de knol en snij hem dan in plakken van 2 cm dik. Schil met een kaasschaaf of dunschiller (let op, vermijd een kaasschaaf die te dikke plakken maakt) de schil van elke plak. Ga dan door met schillen, waardoor je van elke plak een bergje dunne slierten maakt, die lijken op tagliatelle.
  2. Hak een teentje knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook even aan in niet al te hete pan. Schep nu de koolraapslierten er voorzichtig doorheen en fruit even 4 minuutjes al omscheppend mee. Voeg de room en tijm toe en smoor de koolraap afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
  3. Maak intussen het slaatje van roodlof, peren en waterkers. Maak in een slakom een dressing van de yoghurt, olie, witte wijn azijn, honing (of een beetje suiker), mosterd, peper en zout. Snij de roodlof doormidden, verwijder het hart en snij daarna in reepjes. Snij de peren in plakjes. Haal alleen de dikste stelen van de waterkers. Meng allemaal samen.
  4. Schep na de 10 minuten (voorzichtig!) de geraspte kaas erdoor en laat de koolraap nog enkele minuten zachtjes sudderen tot de repen omhuld zijn met een dikke saus. Breng de koolraap op smaak met zout en peper en dien op met de salade.
  5. Als je voor twee personen maar de halve koolraap gebruikt, maak dan later in de week bijvoorbeeld dit recept: Koolraapgratin met karwijzaad of: Sojakip met ovenschotel van witlof koolraap venkelzaad en steranijs