Skip to main content

Koolrabi-aardappel gratin

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 koolrabi's
  • 500 gram aardappelen

In Huis

  • 150 ml room
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 sneetje brood
  • 3 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de harde onderkant van de koolrabi, halveer hem en schil goed. Schil ook de aardappel en snij alles in zo dun mogelijke plakjes van ca. 1/2 cm. Leg de plakjes om en om en dakpansgewijs in een grote ovenschaal. Knijp de knoflook uit boven de room en breng op smaak met zout en peper en de paprikapoeder. Giet de room over de aardappel en koolrabi en zorg dat de knoflook niet allemaal bovenop blijft liggen, duw deze een beetje onder.
  3. Maal de boterham met een scheutje olie en peper en zout fijn in de keukenmachine en verdeel dit mengsel over de aardappel en koolrabi. Zet in de oven voor ca. 30 minuten totdat het gaar is en een mooie bruine korst heeft.