Skip to main content

Koolrabi-aardappel gratin met gegrilde kip

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 500 g Aardappelen
  • 8 stuk(s) Kippendijfilet
  • 1 zakje(s) Mosterdsla
  • 1 sneetje(s) Brood

In Huis

  • 150 ml Room
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Snij de harde onderkant van de koolrabi, halveer hem en schil goed. Schil ook de aardappel en snij alles in zo dun mogelijke plakjes van ca. 1/2 cm. Leg de plakjes om en om en dakpansgewijs in een grote ovenschaal. Knijp de knoflook uit boven de room en breng op smaak met zout en peper. Giet de room over de aardappel en koolrabi en zorg dat de knoflook niet allemaal bovenop blijft liggen, duw deze een beetje onder.
  3. 3. Maal de boterham met een scheutje olie en peper en zout fijn in de keukenmachine en verdeel dit mengsel over de aardappel en koolrabi. Zet in de oven voor ca. 30 minuten totdat de groenten goed gaar zijn.
  4. 4. Sla intussen de kippendijen plat met een kleine koekenpan en bestrooi met een beetje olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Gril de stukken kip in een hete grillpan totdat ze gaar zijn, in ca 7 minuten per kant. Hou even warm onder wat aluminiumfolie totdat de gratin klaar is.
  5. 5. Maak een dressing voor de salade van de azijn, mosterd, olie, peper en zout. Was de mosterdsla en laat goed uitlekken. Meng met de dressing.
  6. 6. Dien de gegrilde kip op met de gratin en de salade.