Koolrabi allemansvriendsoepje

Vegetarisch

  • Kooktijd 25 minuten
2 soep schorseneren klein

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks koolrabi (met loof)
  • 200 gram Frieslander aardappels

In Huis

  • 1 stuks ui
  • olie om te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 800 ml kokend water
  • 200 ml melk
  • 2 blokjes groentenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de kerriepoeder toe als de ui wat glazig is.
  2. Hak de knoflook grof en voeg toe en bak rustig verder.
  3. Schil de koolrabi, het draderige deel aan de onderkant extra goed. Bewaar het loof als dat er goed uitziet. Snij koolrabi in blokken en het blad en de stengels grof. Schil en snij de aardappel in stukken. Voeg allemaal bij de ui als die glazig is, samen met het kokende water, de melk en de bouillonblokje(s). Kook in ca. 15 minuten gaar.
  4. Pureer met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met een kneepje citroensap en peper.