Skip to main content

Koolrabi allemansvriendsoepje

Vegetarisch

  • Kooktijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 2 stuks koolrabi (met loof0
  • 200 gram bataat of aardappel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 800 ml kokend water
  • 200 ml melk
  • 2 blokjes groentenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Fruit de gesnipperde ui in wat olie in een soeppan. Voeg de kerriepoeder toe als de ui wat glazig is.
  2. Hak de knoflook grof en voeg toe en bak rustig verder.
  3. Schil de koolrabi, het draderige deel aan de onderkant extra goed. Bewaar het loof als dat er goed uitziet. Snij koolrabi in blokken en het blad en de stengels grof. Schil en snij de bataat in stukken. Voeg allemaal bij de ui als die glazig is, samen met het kokende water, de melk en de bouillonblokje(s). Kook in ca. 15 minuten gaar. NB. hier kan ook altijd nog een preitje doorheen.
  4. Pureer met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met een kneepje citroensap en peper. Heb je nog wat peterselie, kervel of bieslook? Garneer elk kommetje daarmee.