Skip to main content

Koolrabi-noedelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 200 g Tomaten
  • 2 el Peterselie

In Huis

  • 400 g Soba noedels
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 cm Gember
  • 1 stuk(s) Limoenrasp
  • 1 stuk(s) Limoensap
  • 3 el Sojasaus
  • 3 el Rijstazijn
  • 1 stuk(s) Jalapeno peper
  • 2 el Korianderblad
  • naar smaak Pittige chilisaus
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel ze af met koud water en laat verder afkoelen.
  2. 2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Mix met rasp en sap van limoen, sojasaus en azijn tot een dressing.
  3. 3. Schil de koolrabi. Snij in heel dunne reepjes of spiralize met een spiraalsnijder. Meng de koolrabi in een kom met de dressing en laat 15 minuten intrekken.
  4. 4. Verwijder zaad en zaadlijsten van de peper en snij in ringetjes. Snij de tomaten in stukjes. Hak de peterselie. Meng de peper, tomaatjes en peterselie met de noedels en de koriander. Serveer met de chilisaus.