Skip to main content

Koolrabi- prei Tortilla met sla (wk)

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g koolrabi
  • 1 stuk(s) victoria aardappelen
  • 2 stuk(s) dunne prei
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 stuk(s) lollo rosso

In Huis

  • 10 stuk(s) eieren
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl appelstroop
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een grote pan op met water en zout.
  2. Schil de koolrabi, snij doormidden en dan nog een keer, en dan in plakjes van een halve centimeter, dus mooi dun. Doe hetzelfde met de aardappel. Hak een teen knoflook fijn. Snij de prei in dunne ringen en was schoon.
  3. Als het water kookt voeg je de aardappel toe en blancheer vanaf dat het weer kookt, gedurende 6-7 minuten, tot de aardappel mooi beetgaar is. Giet af en zet weg tot gebruik.
  4. Verhit ondertussen in een koekenpan of wok 2 el olie en bak daarin de knoflook zachtjes aan. Voeg dan de koolrabi toe en schep even goed om. Doe een deksel op de pan en laat ca. 10 minuten zachtjes stoven, tot de koolrabi beetgaar is.
  5. Haal dan het deksel van de pan met koolrabi en zet het vuur weer hoog. Bak de koolrabi tot hij mooi bruin begint te worden. Voeg dan de prei toe, zet het vuur weer wat lager en roerbak tot de prei zacht is, in ca. 8 minuten. Check of de koolrabi zacht genoeg is (naar smaak), draai dan het vuur uit.
  6. Doe ondertussen 10 eieren in een kom met de geraspte kaas, 1tl kerrie en flink peper en zout. Klop los.
  7. Vet een grote ovenschaal in met wat olie.
  8. Leg de aardappelschijfjes onderin de ovenschaal, leg daar het koolrabi-preimengsel bovenop en giet er dan het eimengsel overheen.
  9. Schuif in de oven, na 10-15 minuten moet het ei gestold zijn en de tortilla mooi bruin. Als het te langzaam gaat ( elke oven is anders) zet je de oven na 10 minuten wat hoger.
  10. Was de bladeren sla en maak aan met de dressing.
  11. Serveer de tortilla met de sla.
  12. <br>Maak ondertussen een dressing van: 3 el olijfolie, 1 el balsamico, 2 tl appelstroop (of als je dat niet hebt, een klein schepje suiker of honing), 1 tl mosterd, peper en zout. Tip: in een leeg jampotje met deksel is het makkelijk sladressing maken!