Skip to main content

Koolrabisoep met crostini, oesterzwammen, peterselie en munt

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 1 stuk(s) Aardappelen
  • 4 sneetje(s) Brood
  • 4 takje(s) Peterselie
  • naar smaak Munt
  • 2 bakje(s) Oesterzwammen

In Huis

  • om te bakken Boter
  • 1 liter Groentebouillon
  • 50 ml Melk
  • 150 ml Slagroom
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Citroensap
  • 100 g Blauwe kaas
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolrabi en de aardappels en snij in kleine blokjes. Smelt de boter in een grote soeppan met dikke bodem. Voeg de koolrabi en aardappel toe en laat 3 minuten smoren. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken. Tot de groenten helemaal gaar zijn. Haal de groenten uit de bouillon met een schuimspaan. Pureer met een draaizeef of in de huishoudmachine.
  2. Voeg de melk en room toe en warm weer op. Voeg om de soep te verdunnen beetje bij beetje de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak terwijl de soep kookt de crostini. Rooster of grill de sneetjes brood en wrijf ze in met een halve teen knoflook. Pers dan de knoflook uit. Hak de peterselie en munt heel fijn. Snij de oesterzwammen in stukken. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen aan tot ze bruine randjes krijgen en bijna gaar zijn. Roer er de knoflook en gehakte kruiden door. Bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap. Leg op elke snee brood een bergje paddenstoelen.
  4. Schep de soep in kommen en brokkel er de blauwe kaas over. Serveer met de warme crostini.