Skip to main content

Koolrabisoep met gekaramelliseerde sjalot en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 1 stuk(s) Aardappelen kruimig
  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 100 g Geitenkaas (zacht)

In Huis

  • 2 el Plantaardige olie
  • 1 tl Suiker
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 50 g Boter
  • 1 liter Groentebouillon
  • 50 ml Melk
  • 150 ml Slagroom
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de sjalot en snij in dunne ringen. Bak de ringen in de olie totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de suiker en azijn toe. Bak verder totdat de sjalotten lekker zacht en gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en zet apart.
  2. 2. Schil de koolrabi en aardappel en snij in stukken. Smelt de boter in een grote soeppan met dikke bodem. Voeg de koolrabi en aardappel toe en laat 3 minuten smoren. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken totdat de groenten helemaal gaar zijn. Pureer met een draaizeef of staafmixer. Voeg de melk en room toe en warm weer op. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Schep in kommen, leg er wat sjalot op en brokkel er de geitenkaas over.