Skip to main content

Koolrabisoep met gekaramelliseerde ui en blauwschimmelkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 koolrabi's
  • 1 Nicola aardappel
  • 80 gram Brabantse blauwschimmelkaas

In Huis

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 gram boter
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml melk
  • 150 ml slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Maak de gekarameliseerde ui. Schil de ui en snij in dunne ringen. Bak de uienringen in 2 eetlepels olie totdat hij begint te kleuren. Voeg de suiker en azijn toe. Bak verder totdat de uien lekker zacht en gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en zet apart.
  2. Smelt de boter in een grote soeppan met dikke bodem. Voeg de koolrabi en aardappel toe en laat 3 minuten smoren. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken totdat de groenten helemaal gaar zijn. Pureer met een draaizeef of staafmixer. Voeg de melk en room toe en warm weer op. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep in kommen, leg er wat ui op en brokkel er de blauwe kaas over.