Skip to main content

Koolrabisoep met geroosterde paprika en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 100 g Aardappelen kruimig
  • 2 stuk(s) Paprika
  • naar smaak Geitenkaas

In Huis

  • naar smaak Peper en zout
  • 50 g Boter
  • 1000 ml Groentebouillon
  • 50 ml Melk
  • 150 ml Slagroom
  • 1 el Balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolrabi en de aardappel en snij alles in kleine blokjes.
  2. Smelt de boter in een grote soeppan met dikke bodem. Voeg de koolrabi en aardappel toe en laat 3 minuten smoren. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken tot de groenten helemaal gaar zijn. Pureer met een draaizeef of staafmixer. Voeg de melk en room toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak terwijl de soep kookt de geroosterde paprika. Zet de oven op de grillstand. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten. Halveer de helften nu nog een keer. Leg de paprika stukken op het ovenrek en rooster ze op 3/4 hoogte in de oven tot er zwarte blazen ontstaan. Laat afkoelen en trek het verschroeide velletje eraf. Snij de stukken nu in dunne reepjes en besprenkel met balsamico azijn.
  4. Warm de soep nog even op. Schep in kommen en leg er wat geroosterde paprikareepjes op en brokkel er wat van de geitenkaas over.
  5. Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)