Skip to main content

Koolrabisoep met harissa gehaktballetjes

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 250 g Gehakt
  • 3 takje(s) Bieslook
  • 1 stuk(s) Ciabatta

In Huis

  • 1 stuk(s) Aardappelen
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 liter Groentebouillon
  • 250 ml Melk
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 3 el Paneermeel (optioneel)
  • 1 el Harissa
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200° voor de ciabatta.
  2. 2. Snipper de ui.
  3. 3. Schil de koolrabi en aardappel en snij in stukken.
  4. 4. Verhit olie in een grote pan en bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg de koolrabi en aardappel toe en bak zachtjes 5 minuten.
  5. 5. Voeg dan de bouillon en melk toe en laat 10 min zachtjes koken.
  6. 6. Maak in de tussentijd de gehaktballetjes. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, harissa en een voldoende zout en peper. Draai er ongeveer 20 kleine soepballetjes van.
  7. 7. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer fijn en zet terug op het vuur.Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze in 5 tot 10 min gaar worden in de soep. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
  8. 8. Bak het brood af in 10 minuten.
  9. 9. Serveer de soep met wat fijngehakt bieslook en stukjes brood.