Koolrabisteak met dragonmayo, groene asperges en gebakken aardappels
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 600 gram krieltjes
- 500 gram groene asperges
- 2 stuks koolrabi
- 1 stuks ei
In Huis
- olie om te bakken
- bloem om te paneren
- 50 gram panko broodkruim
- 2 el mosterd
- 2 el dragon
- naar smaak mayonaise
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een klein laagje water met zout aan de kook voor de koolrabiplakken.
- Schrob de krieltjes schoon. Halveer de grotere exemplaren. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 25-30 min in de oven.
- Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de asperges. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak de laatste 15-20 minuten met de aardappelen mee.
- Maak de koolrabisteaks. Was de koolrabi en snij (ongeschild) per persoon 2 dunne gelijkmatige plakken van 0,5 à 1 cm dik (de onderkant is taai en mag weg). Kook in 4 à 5 minuten beetgaar.
- Zet 3 bakjes klaar, 1 met bloem, 1 met een geklutst ei en 1 met panko broodkruim.
- Smeer de mosterd en wat peper en zout op 1 kant van de koolrabiplakken. Plak de ingesmeerde kanten aan elkaar zodat je 1 steak per persoon hebt. Paneer de steak: haal eerst door de bloem, klop even af. Dan door het ei en vervolgens door de panko. Bak de koolrabisteak in een koekenpan in hete olie rustig krokant.
- Maak de dragonmayo. Haal de dragonblaadjes af en hak fijn. Meng met mayo naar smaak, een kneepje citroensap en een klein scheutje water om wat te verdunnen.
- Serveer de koolrabisteak, aardappeltjes en asperges met de dragonmayo erbij.