Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Koolrabisteak met dragonmayo, groene asperges en gebakken aardappels

  • Totale tijd minuten
Koolrabisteak met dragonmayo, groene asperges en gebakken aardappels | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram krieltjes
  • 500 gram groene asperges
  • 2 stuks koolrabi
  • 1 stuks ei

In Huis

  • olie om te bakken
  • bloem om te paneren
  • 50 gram panko broodkruim
  • 2 el mosterd
  • 2 el dragon
  • naar smaak mayonaise
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een klein laagje water met zout aan de kook voor de koolrabiplakken.
  2. Schrob de krieltjes schoon. Halveer de grotere exemplaren. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 25-30 min in de oven.
  3. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de asperges. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak de laatste 15-20 minuten met de aardappelen mee.
  4. Maak de koolrabisteaks. Was de koolrabi en snij (ongeschild) per persoon 2 dunne gelijkmatige plakken van 0,5 à 1 cm dik (de onderkant is taai en mag weg). Kook in 4 à 5 minuten beetgaar.
  5. Zet 3 bakjes klaar, 1 met bloem, 1 met een geklutst ei en 1 met panko broodkruim.
  6. Smeer de mosterd en wat peper en zout op 1 kant van de koolrabiplakken. Plak de ingesmeerde kanten aan elkaar zodat je 1 steak per persoon hebt. Paneer de steak: haal eerst door de bloem, klop even af. Dan door het ei en vervolgens door de panko. Bak de koolrabisteak in een koekenpan in hete olie rustig krokant.
  7. Maak de dragonmayo. Haal de dragonblaadjes af en hak fijn. Meng met mayo naar smaak, een kneepje citroensap en een klein scheutje water om wat te verdunnen.
  8. Serveer de koolrabisteak, aardappeltjes en asperges met de dragonmayo erbij.