Koolrabisteak met dragonmayo, groene asperges, gebakken aardappels en venkel-cherrytomaatjessalade

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Koolrabisteak met dragonmayo, groene asperges, gebakken aardappels en venkel-cherrytomaatjessalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 900 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram groene asperges
  • 2 stuks koolrabi
  • 1 stuks venkel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 0.5 krop sla
  • 4 el vocht van de boterbonen
  • 50 gram panko broodkruim
  • 2 el dragon

In Huis

  • olie om te bakken
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • naar smaak balsamicoazijn
  • bloem om te paneren
  • 2 el mosterd
  • naar smaak vegan mayonaise
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een klein laagje water met zout aan de kook voor de koolrabiplakken.
  2. Schrob de aardappelen schoon. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 25-30 min in de oven.
  3. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de asperges. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak de laatste 15-20 minuten met de aardappelen mee.
  4. Maak de koolrabisteaks. Was de koolrabi en snij (ongeschild) per persoon 2 dunne gelijkmatige plakken van 0,5 à 1 cm dik (de onderkant is taai en mag weg). Kook in 4 à 5 minuten beetgaar.
  5. Verwijder het hart en loof van de venkel. Snij in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaatjes en doe samen in een saladekom. Besprenkel royaal met olijfolie extra vierge, wat balsamicoazijn, peper en zout.
  6. Pluk de bladeren van de sla en was m.b.v. een slacentrifuge. Meng vlak voor het serveren door de tomaatjes en venkel.
  7. Zet 3 bakjes klaar, 1 met bloem, 1 met een beetje vocht uit het blikje bonen (zie tip) en 1 met panko broodkruim.
  8. Smeer de mosterd en wat peper en zout op 1 kant van de koolrabiplakken. Plak de ingesmeerde kanten aan elkaar zodat je 1 steak per persoon hebt. Paneer de steak: haal eerst door de bloem, klop even af. Dan door het boterbonenvocht en vervolgens door de panko. Bak de koolrabisteak in een koekenpan in hete olie rustig krokant.
  9. Maak de dragonmayo. Haal de dragonblaadjes af en hak fijn. Meng met vegan mayo naar smaak, een kneepje citroensap en een klein scheutje water om wat te verdunnen.
  10. Serveer de koolrabisteak, aardappeltjes en asperges met de dragonmayo en salade erbij.
  11. De bonen zelf heb je voor een ander gerecht nodig. Doe samen met het overige vocht in een afgesloten bakje. Bewaar in de ijskast tot gebruik.