Skip to main content

Koolrolletjes gevuld met rijst en linzen met frisse yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 8 spitskoolbladeren
  • 4 stuks sjalot
  • 2 stuks lente-ui
  • 200 gram spitskool

In Huis

  • 3 el olijfolie
  • naar smaak citroensap (uit een flesje)
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram witte rijst
  • 200 gram (rode) linzen
  • olie om te bakken
  • 0.5 tl pimentpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el koriander
icon package

Recept stappen

  1. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de olijfolie, citroensap en pers er de helft van de knoflook bij. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet weg.
  2. Kook de rijst en linzen gaar volgens de instructie op de verpakking.
  3. Breng een grote pan met een laagje gezouten water aan de kook. Snij met een puntig mes een kegelvormig stuk uit de bodem van de kool zodat je voorzichtig 2 koolbladen per persoon los kan trekken. Kook de bladeren kort (ca. 2 min) in het kokende water totdat ze zacht en vouwbaar zijn. Laat uitlekken op een schone theedoek.
  4. Snipper intussen de sjalot en pers andere helft van de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 5 min op zacht vuur totdat de sjalot glazig en zacht is - bestrooi met zout. Snij de lente-ui en overige spitskool ragfijn. Roer bij de sjalot, samen met de piment- en paprikapoeder en bak even mee.
  5. Hak de koriander grof. Meng de koriander, gare (afgegoten) linzen en rijst met het ui-mengsel tot een vulling. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg een koolblad voor je met de holle kant naar boven. Snij het dikste gedeelte van de middennerf weg. Schep wat vulling op het niet ingesneden deel van het koolblad en rol een stukje op. Sla de ingesneden zijkanten over de vulling en rol verder op totdat je een mooi pakketje hebt. Maak zo 2 rolletjes pp.
  7. Serveer de koolrolletjes met frisse yoghurtsaus.