Skip to main content

Koolrolletjes gevuld met linzen en rijst met pindasaus

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 spitskoolbladeren
  • 1 ui
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 bakje specerijen
  • 200 gram fijngesneden spitskool
  • 200 gram pindaboemboe
  • 2 el koriander

In Huis

  • 200 gram rode linzen
  • 100 gram basmatirijst
  • 300 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden °C. Doe de linzen en de rijst samen in een pan met voldoende gezouten water en kook gaar in 10-12 minuten.
  2. Breng een grote pan met een laagje gezouten water aan de kook. Snij met een puntig mes een kegelvormig stuk uit de bodem van de kool zodat je voorzichtig 2 koolbladen pp los kan trekken. Blancheer de bladeren eventjes in het kokend water totdat ze zacht en vouwbaar zijn. Laat uitlekken op een schone theedoek.
  3. Snipper intussen de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min totdat de ui glazig en zacht is - bestrooi met zout. Snij wat van de spitskool ragfijn en snij ook de lente ui fijn. Roer bij de ui, samen met de piment en de paprikapoeder (uit het bakje) en bak even mee.
  4. Meng de gare linzen en rijst met het het ui-mengsel en grof gehakte koriander tot een vulling. Bewaar wat koriander om te garneren. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg een koolblad met de holle kant naar boven voor je. Snij het dikste gedeelte van de middennerf weg. Schep wat vulling op niet ingesneden deel van het koolblad en rol een stukje op. Sla de de ingesneden zijkanten over de vulling en rol verder op totdat je een mooi pakketje hebt. Maak zo 2 rolletjes pp.
  6. Leg met de naad naar beneden in een ovenschaal en hou warm in de oven.
  7. Zet intussen een steelpannetje op met de pindasaus en voeg 100 ml per 100 gram pindaboemboe toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  8. Schenk over de koolrolletjes. Garneer met wat korianderblad en serveer.
  9. In het specerijenbakje (met stip) zit: 1/2 tl pimentpoeder en 1 tl paprikapoeder.