Skip to main content

Koolrolletjes met vegagehakt en knolselderijsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 200 g Wortel
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 2 pakje(s) Vegetarisch gehakt
  • 1 stuk(s) Knolselderij
  • 1 handje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 300 g Rijst
  • om te bakken Olie
  • Om in te vetten Boter
  • naar smaak Paprikapoeder
  • naar smaak Kurkumapoeder
  • naar smaak Citroensap
  • 4 el Mayonaise
  • 3 el Yoghurt
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing maar gebruik i.p.v. water groentebouillon.
  2. Maak 8 bladeren van de kool los. Blancheer de bladeren in kokend water met wat zout tot ze zacht en flexibel zijn. Het dikke gedeelte mag nog hard zijn, dat snijd je later weg. Spoel af onder koud stromend water. Leg de koolbladeren op een schone theedoek.
  3. Maak de vulling. Snipper het sjalotje. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de lente- ui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalotjes en de wortelblokjes aan. Meng met het gehakt en bak volgens gebruiksaanwijzing. Voeg de lente-ui toe en schep om. Verwijder de dikke nerf van de koolbladeren en leg wat van het gehaktmengsel op de bladeren. Rol netjes op terwijl je de zijkanten naar binnen slaat.
  4. Vet een ovenschaal in met boter en leg de pakketjes met de naad naar beneden tegen elkaar in de schaal. Leg op elk pakketje een klein klontje boter en strooi paprikapoeder en kurkuma op de pakketjes. Dek af met aluminiumfolie. Tot hier kan het gerecht van te voren voorbereid worden.
  5. Verwarm de oven voor op van 220 C . Gaar de koolpakketjes 15 min. in de oven. Verwijder het deksel en laat in 10 min. bruinen.
  6. Maak intussen de knolselderijsalade. Snijd de knolselderij in lucifertjes m.b.v. een mandoline. Besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Blancheer de selderij heel kort. Doe in een vergiet en spoel af onder de koude kraan.
  7. Meng mayonaise en yoghurt en verdun met wat citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde selderij door de mayonaise en laat intrekken. Check op zout. Leg wat sla op een platte schaal. Verdeel er de selderijsalade over.
  8. Haal de koolrolletjes uit de oven. Laat een beetje afkoelen en serveer met de knolselderijsalade.