Skip to main content

Koolsalade met dilledressing, gerookte forel en gebakken aardappels

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g aardappelen
  • 400 g witte kool
  • 100 g groene kool
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 6 takje(s) dille
  • 1 el slagroom
  • 4 stuk(s) gerookte forel

In Huis

  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Plantaardige olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook in water met wat zout beetgaar in ongeveer 15 minuten.
  2. Snijd de twee soorten kool heel fijn m.b.v. een mandoline of een scherp mes.
  3. Breng een pan met water met wat zout aan de kook en blancheer de kool 1 minuut. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  4. Snipper het sjalotje heel fijn en hak de dille.Meng een dressing van de mayonaise, slagroom, mosterd, sjalotjes en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de dressing door de kool. Breek de forelfilets in stukken en verdeel over de kool.
  6. Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Snijd in plakken.
  7. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappels om en om goudbruin in ongeveer 10 minuten. Serveer bij de salade.