Koolsalade met dilledressing, gerookte forel en meergranen desembrood

Vis

  • Totale tijd 20 minuten
De Krat 20180830 Weekend Krat 0101

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram witte kool
  • 4 plakken meergranen desembrood
  • 1 stuks ui
  • 4 filets gerookte forel

In Huis

  • 6 takjes dille
  • naar smaak mayonaise
  • 1 el slagroom
  • 1 el mosterd
  • olie om in te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op180 graden.
  2. Snij de kool heel fijn m.b.v. een mandoline of een scherp mes. Breng een pan met water met wat zout aan de kook en blancheer de kool 1 minuut. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Bak het brood af in 8-10 minuten.
  4. Snipper de ui heel fijn en hak de dille. Meng een dressing van de mayonaise, slagroom, mosterd, ui en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de dressing door de kool. Breek de forelfilets in stukken en verdeel over de kool.
  6. Serveer de salade met het brood.
  7. Ook lekker als voor-of lunchgerecht.