Skip to main content

Koolvis met gedroogde tomaat en kaas, met aardappelen en gestoofde spitskool

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 20 g Gedroogde tomaatjes
  • 800 g Aardappelen vastkokend
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 4 filet(s) Zwarte koolvis
  • 4 stengel(s) Lente-ui
  • 1 el Panko broodkruim
  • 50 g Oude kaas

In Huis

  • besprenkelen Olijfolie
  • 2 teen Knoflook gekneusd
  • 1 klont(en) Boter
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 teentje(s) Knoflook (fijngehakt)
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 el Olijfolie
  • 1 scheutje(s) Citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Doe de gedroogde tomaten in een kommetje met heet water om te wellen.
  3. 3. Was de aardappels en snij in gelijke stukken. Hussel met een beetje olijfolie, peper, zout en de gekneusde knoflook. Doe in een ovenschaal (eventueel op bakpapier) en schuif gedurende 30 minuten in de oven.
  4. 4. Snij de spitskool in vieren, verwijder het hart en snij in repen.
  5. 5. Verwarm in een pan een klont boter en voeg de paprikapoeder toe. Voeg als het stopt met bruisen de spitskool toe en roerbak even om. Roerbak de gehakte knoflook mee. Voeg 2 el water (bij 4p) toe, dek af en laat zachtjes gaar stoven in circa 15 minuten.
  6. 6. Dep de vis droog en leg op bakpapier in een ovenschaaltje. Bestrooi met peper en een beetje zout.
  7. 7. Haal de tomaten uit het water en maal fijn in het bakje van de staafmixer. Hak de lente ui extra fijn. Rasp de kaas. Doe bij de tomaten samen met de panko en olijfolie en meng goed. Verdeel het mengsel over de visfilets en schuif gedurende 10 minuten in de oven.
  8. 8. Maak de spitskool af met een kneepje citroensap, peper en zout.
  9. 9. Serveer met de vis en de geroosterde aardappeltjes.
  10. <br>Let op: je hebt deze week twee keer kaas en panko nodig.