Skip to main content

Koolvis uit de oven met coeur de boeuf, venkel, ui en een grove puree

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Koolvis
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 3 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
  • 2 stuk(s) Uien
  • 1000 g Aardappelen
  • 2 el Fijngehakte peterselie
  • 1 krop(pen) Sla
  • 2 tl Gedroogde oregano
  • 8 el Olijfolie
  • scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Halveer de ui en snij in plakjes.
  3. Snij het loof van de venkel, snij hem doormidden en dan in zo dun mogelijke plakken.
  4. Leg de coeur de boeuf op zijn zij en snij hem in plakken van halve centimeter. Zo krijg je mooie bloemvormige plakken.
  5. Leg eerst venkel, dan de ui dan de tomaat in een ovenschaal. Bestrooi met 2tl oregano, peper, zout en 4 el olijfolie.
  6. Zet in de oven gedurende 20 tot 25 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je de venkel lekker vindt.
  7. Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken, zet op in koud water met zout en kook ze gaar in circa 15 minuten. Stamp de aardappels wanneer klaar tot een lekkere grove puree met een scheutje melk en een flinke scheut (ca. 4 el) olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
  8. Bestrooi de vis met peper en zout.
  9. Haal de groenten na 20 minuten uit de oven, til de groenten wat op met een spatel en schuif de koolvis onder de groenten. Zet terug in de oven gedurende 10 tot 15 minuten.
  10. Maak een simpele vinaigrette van olie, azijn, mosterd, peper en zout voor de sla.
  11. Schep op elk bord puree en drapeer daar de vis en groente overheen. Bestrooi met wat gehakte peterselie.