Skip to main content

Koolviskoekjes met yacon-wortelsalade en gebakken aardappelen

Vis

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 3 takje(s) Dille
  • 4 takje(s) Bladpeterselie
  • 400 g Koolvis
  • 1 stuk(s) Yaconwortel
  • 3 stuk(s) Wortel
  • 2 takje(s) Koriander

In Huis

  • 100 g Tarwemeel
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 2 el Gesmolten boter
  • 5 el Zonnebloemolie
  • 1 el Limoensap
  • 1 tl Mosterd
  • 1 snufje(s) Cayennepeper
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de aardappels net aan gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten. Pel ze en snij in plakken.
  2. 2. Verwarm de oven tot 160 °C.
  3. 3. Snipper de ui, hak de dille en peterselie.
  4. 4. Snij de vis in blokjes van 2 cm.
  5. 5. Doe de ui en de vis in de keukenmachine en draai tot kleine stukjes.
  6. 6. Voeg dille, peterselie, tarwebloem, ei en gesmolten roomboter toe en draai tot een fijne structuur.
  7. 7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. 8. Vet een muffinvorm met kleine gaatjes met een doorsnede van ca. 4 cm goed in met de plantaardige olie.
  9. 9. Vul de vormpjes met het vismengsel met behulp van een lepel.
  10. 10. Bak de muffins ongeveer 30 minuten in het midden van de oven totdat de koekjes goudbruin en gaar zijn.
  11. 11. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappels om en om goudbruin.
  12. 12. Maak in de tussentijd de salade. Snij de yacon en wortel in lucifertjes.
  13. 13. Meng een dressing van het limoensap, 2/3 van de zonnebloemolie, mosterd en de cayennepeper. Schep door de wortel en yacon.
  14. 14. Bestrooi met wat korianderblad.
  15. 15. Serveer met de viskoekjes en de gebakken aardappelen.