Skip to main content

Koreaans gemarineerde biefstuk met roerbakgroenten

Rund

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Biefstukreepjes
  • 2 stuk(s) Wortel
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 250 g Champignons
  • 200 g Chinese kool
  • 1 el Hottie Sambal (Paprika Laos)

In Huis

  • 3 stuk(s) Sjalot
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 100 ml Sojasaus
  • 2 el Bruine suiker
  • 2 el Sesamzaad
  • 1 el Sesamolie
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 el Oestersaus
  • 400 g Rijst
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de sjalotjes in dunne ringetjes en pers 2 teentjes van de knoflook.
  2. 2. Meng met de sojasaus, suiker, sesamzaad, sesamolie en 1 eetlepel (bij 4p) van de zonnebloemolie tot een marinade. Schep de biefstuk erdoor. Dek af en laat 12 uur marineren.
  3. 3. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  4. 4. Snij alle groenten in stukjes. Schil en snipper de ui.
  5. 5. Verhit 1 eetlepel (bij 4p) van de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de ui aan. Voeg de sambal naar smaak toe en roerbak een halve minuut mee. Voeg daarna een voor een de rest van de groenten toe en roerbak enkele minuten totdat de groenten beetgaar zijn. Schep er de oestersaus door.
  6. 6. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak de biefstuk enkele minuten tot net aan gaar.
  7. 7. Serveer samen met wat rijst of noedels en de groenten.
  8. <br>Let op: begin op tijd met het marineren van de biefstuk, dit heeft 12 uur nodig.