Skip to main content

Koreaans rundvlees

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Runderstoofvlees
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 200 ml Runderbouillon
  • 50 ml Sojasaus
  • 50 g Donkere basterdsuiker
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Sesamolie
  • 1 el Rijstazijn
  • 1 el Verse gember
  • 1 tl Srirachasaus
  • 1 tl Witte peper
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 el Maizena
  • 1 tl Sesamzaad
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 300 g Rijst
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de saus: roer bouillon, sojasaus, suiker, knoflook, sesamolie, rijstazijn, gember, Srirachasaus en peper in een maatbeker door elkaar.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui zachtjes 5 minuten aan. Bak het vlees kort mee zodat het dicht schroeit. Roer de saus erdoor. Als het vlees niet helemaal onderstaat, vul dan aan met nog wat bouillon of water. Kook ca. 1,5 uur of totdat het vlees helemaal zacht is geworden. Check tussendoor of het niet aanbrandt en roer regelmatig even om.
  3. Meng de maïzena met een beetje water er roer het mengsel door het vlees. Laat de saus even binden.
  4. Doe het vlees op een schaal en bestrooi met de lente-ui en sesamzaad.
  5. Serveer met witte rijst of noedels.
  6. Combineert prima met de salade van komkommer en tomaat uit het recept van de Indiase snijbiet.