Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Koreaanse bibimbap met vegan gehakt, snijbiet, oesterzwammen, komkommer, peen en Gochujang saus

Vegan

  • Totale tijd minuten
Koreaanse bibimbap met vegan gehakt snijbiet oesterzwammen komkommer peen en Gochujang saus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 stuks komkommer
  • 150 gram peen
  • 2 stuks lente-ui
  • 2 el gember
  • 400 gram PLNT gehakt rul
  • 250 gram snijbiet
  • 400 gram oesterzwammen
  • 4 el gochujangsaus

In Huis

  • 4 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • 3 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 el sojasaus (voor gehakt)
  • 1 el sojasaus (voor oesterzwammen)
icon package

Recept stappen

  1. Zet 75 gram rijst p.p. op met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water. Voeg zout toe, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes gaar en droog koken in 25-30 minuten.
  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Doe in een kommetje en voeg de rijstazijn toe. Heb je dit niet? Meng dan witte wijnazijn met de suiker.
  3. Schil de peen, rasp grof en zet apart.
  4. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de lente-ui, gember en 1/3e (!) van de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak mee tot warm. Voeg op het laatst de sojasaus, peper en 1 tl (bij 4p) van de azijn uit het komkommerschaaltjes toe. Hou warm.
  5. Spoel de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan en bak de stelen 3-5 minuten. Voeg het blad op het laatst met 1/3e van de knoflook toe en bak tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm in een schaaltje.
  6. Scheur intussen de oesterzwammen grof. Bak de oesterzwammen een paar minuten in olie in de koekenpan. Voeg de rest van de knoflook op het laatst toe en schud een paar keer om. Let op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de sojasaus toe.
  7. Meng de overgebleven marinade van de komkommer intussen door de droog gekookte rijst.
  8. Neem een grote kom per persoon en rangschik alle ingrediënten mooi naast elkaar. Serveer de bowls met de Gochujang saus.