Skip to main content

Koreaanse biefreepjes met ingelegde radijs en wortel

Rund

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Regenboogpeen
  • 2 bosje(s) Radijs
  • 700 g Rosbief

In Huis

  • 2 stuk(s) Rode peper
  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Suiker
  • 120 ml Limoensap
  • 120 ml Azijn
  • 120 ml Vissaus
  • 2 cm Gember
  • 200 ml Sojasaus
  • om te bakken Olie
  • 2 el Sesamzaad
  • om te serveren Rijst
icon package

Recept stappen

  1. Gebruikgekookte witte rijst of dunne rijstnoedels om te serveren.
  2. Maak de wortel. Snij de helft van de pepers in dunne ringetjes, pers de knoflook. Meng, peperringetjes, 1/3 knoflook, 1/2 suiker, limoensap, azijn en 1/2 van de vissaus en roer tot de suiker is opgelost. Snij de wortel julienne. Voeg toe aan de dressing. Schep goed om en zet een uur in de koelkast.
  3. Maak de radijs. Hak 1/3 van de knoflook zeer fijn. Meng knoflook, 1/2 suiker, limoensap, 1/2 azijn en 1/2 vissaus en roer tot de suiker is opgelost. Snij de radijsjes in heel dunne plakjes. Voeg toe aan de dressing. Schep goed om en zet een uur in de koelkast. Bereid de biefstuk voor.
  4. Rasp de gember, pers 1/3 van de knoflook. Verwijder uit de andere helft van de peper het zaad en zaadlijsten en snij in halve ringetjes. Maak een marinade van sojasaus, 1 tl (bij 4p) suiker, gember, rode peper en knoflook.
  5. Snij dunne plakjes van de rosbief en marineer een uur in de marinade. Zorg dat het vlees onder de marinade staat. Voeg zo nodig wat sojasaus en suiker toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rosbiefreepjes om en om snel bruin.
  6. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer met de ingelegde groenten en wat witte gekookte rijst of dunne rijstnoedels.