Skip to main content

Koreaanse Bulgogi van varkensoester met sperziebonen

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensoester
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 3 cm Gember
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 el Hottie Sambal (Paprika Laos)
  • 600 g Sperziebonen

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 80 ml Sojasaus
  • 60 ml Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 2 el Lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el Sesamolie
  • 350 g Rijst
  • om te bakken Plantaardige olie
  • naar smaak Sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de varkensoesters in dunne reepjes.
  2. Snijd de lente-ui in ringetjes en schil en rasp de gember.
  3. Snijd de sjalot in dunne halve ringen en pers de knoflook.
  4. Meng de sojasaus, mirin, basterdsuiker, sambal, gember, knoflook en sesamolie.
  5. Voeg daarna de varkensoesters en de sjalot toe en schep goed om.
  6. Dek af en laat het zo lang mogelijk marineren in de koelkast. Minimaal 1 uur, maar liefst nog wat langer.
  7. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  8. Haal de sperziebonen af.
  9. Kook de sperziebonen met wat zout in 5 min. beetgaar. Spoel ze sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af om nagaren te voorkomen.
  10. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.
  11. Haal de varkensoesters uit de marinade en laat deze goed uitlekken. Bewaar de marinade.
  12. Bak het varkensoesters op middelhoog vuur in een beetje olie bruin en gaar in ca. 5 minuten.
  13. Schep er nog wat marinade over en laat even meekoken zodat je een sticky saus krijgt.
  14. Bestrooi de varkensoesters met het sesamzaad en de lente-ui.
  15. Serveer de varkensoesters met de rijst en de sperziebonen.
  16. <br>Let op: de bereidingstijd is 30 min plus en 1 uur marineren!