Skip to main content

Koreaanse gehaktballetjes

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 500 g Rundergehakt

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 el Srirachasaus
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Honing
  • 3 el Paneermeel
  • naar smaak Peper en zout
  • Olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de lente-ui in ringetjes en hak de knoflook heel fijn. Doe in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de olie, toe en maal nog een keer. Draai er met vochtige handen mooie stevige balletjes van. Iets kleiner dan een bitterbal.
  2. 2. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar en mooi bruin.
  3. 3. Bestrooi de balletjes met wat vers gehakte koriander of peterselie.