Skip to main content

Koreaanse kip met soja-knoflook- dipsaus, rijst en bietensalade

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 500 g Bieten

In Huis

  • om te serveren Rijst
  • 1 el Gember
  • 11 el Sojasaus
  • 1 el Sesamzaad
  • 3 el Sesamolie
  • 5 tl Suiker
  • 1 tl Zwarte peper
  • 2 tl Cayennepeper
  • 6 stuk(s) Lente-ui
  • 2 el Rijstazijn
  • 1 tl Chilipoeder
  • 5 el Water
  • 60 ml Witte wijnazijn
  • 1 tl Chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Maak de marinade. Hak 1/3 van de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng samen met de 1/3 van de sojasaus, sesamzaad, 1/4 van de sesamolie, 2/5 van de suiker, zwarte peper en cayennepeper door elkaar. Snijd de kip in met een scherp mes zodat de hitte beter kan doordringen. Snijd de kip op het gewricht in tweeën. Bestrooi met peper. Smeer de kip goed in met de marinade en schenk de rest over de kip. Zet afgedekt in de koelkast. Laat een nacht marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C. Verpak de bietjes ieder apart in een stuk aluminiumfolie. Leg de bietjes achter in de oven zodat straks de kip er bij kan. Laat de bietjes in ca. 60 min. garen. Haal de kip uit de marinade en laat overtollige marinade afdruipen. Leg nadat de bietjes ca. 25 min. in de oven de gemarineerde kip op het ovenrooster. Leg er een bakplaat onder voor het druppen. Bak de kip in ca. 35 min. gaar en bruin. Mocht de kip niet bruin en krokant zijn, zet dan de oven 2 min. op de grillstand. Draai halverwege een keer.
  3. Maak terwijl alles gaart de dipsaus. Hak 2/3 van de knoflook fijn. Meng met 1/3 lente- ui, 1/3 sojasaus, rijstazijn, 1/4 sesamolie, 1/5 suiker en chilipoeder voor de dipsaus door elkaar in een schaaltje. Serveer straks bij de kip. Maak de sladressing. Meng in een klein pannetje 1/3 sojasaus, water, 2/5 suiker, azijn, 1/2 sesamolie en chilivlokken. Breng langzaam aan de kook. Draai onmiddellijk het gas uit. Roer tot de suiker is opgelost. Haal de bieten als ze gaar zijn uit de oven. Snijd 2/3 van de lente-ui in dunne ringetjes. Pel zodra de bieten voldoende zijn afgekoeld de schil van de bieten. Snijd in stukken en besprenkel met de sla dressing. Bestrooi met de lente- ui.
  4. Haal de kip uit de oven en bestrooi met sesamzaad. Serveer met de rijst, de dipsaus voor de kip en de salade.
  5. <br>Let op: de kip moet een nacht marineren.