Skip to main content

Koreaanse noedels met sojadressing en sesamzaad

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 100 g Spitskool
  • 4 stuk(s) Wortel
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • 200 ml Sojasaus
  • 1 tl Witte peper
  • 3 el Suiker
  • snufje(s) Chilipoeder
  • 300 g Boekweitnoedels
  • 2 tl Sesamolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 200 g Shiitake
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. Maak de sojadressing door de sojasaus te mengen met de suiker, witte peper en chilipoeder. Houd apart.
  2. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing en spoel af onder koud stromend water om nagaren te voorkomen.
  3. Roer er 1 theelepel sesamolie door en zet weg.Snijd sjalotjes in ringetjes en de knoflook in plakjes. Verwijder een stukje van het steeltje van de shiitake. Snijd de spitkool in dunne reepjes en de wortel in lucifertjes.
  4. Verhit 1 theelepel van de sesamolie samen met de plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de sjalotjes en knoflook aan tot de sjalotjes bruin beginnen te worden.
  5. Voeg de wortel, kool en paddestoelen toe en roerbak ca. 7 minuten. Voeg de sojadressing en de noedels toe en roerbak 2 minuten tot alles weer warm is.
  6. Verdeel over vier borden. Bestrooi met verse koriander en wat sesamzaad en serveer.
  7. <br>Tip: ook lekker met een kneepje limoensap