Skip to main content

Koreaanse noedels met sojadressing, flowersprouts en sesamzaad

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 200 g Flowersprouts
  • 1 stuk(s) Rode puntpaprika
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • 200 ml Sojasaus
  • 3 el Bruine suiker
  • 1 tl Witte peper
  • snufje(s) Chilipoeder
  • 300 g Boekweitnoedels
  • 2 tl Sesamolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Plantaardige olie
  • Geroosterd sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak de sojadressing door de sojasaus te mengen met de suiker, witte peper en chilipoeder. Hou apart.
  2. 2. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing en spoel af onder koud stromend water om nagaren te voorkomen. Roer er 1 theelepel sesamolie door en zet weg.
  3. 3. Snij de sjalotjes in ringetjes en de knoflook in plakjes. Halveer de flowersprouts. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in dunne reepjes.
  4. 4. Verhit 1 theelepel van de sesamolie samen met de plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook aan totdat de sjalot bruin begint te worden. Voeg de flowersprouts en de paprika toe. Roerbak totdat de flowersprouts beetgaar zijn. Voeg de sojadressing en de noedels toe en roerbak 2 minuten totdat alles weer warm is. Verdeel over vier borden. Bestrooi met verse koriander en wat sesamzaad en serveer.
  5. <br>Tip: ook lekker met een kneepje limoensap!