Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Krieltjessalade met venkel, courgette, tomaatjes, komkommer, spinazie, cashewdressing en broadbeans

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Krieltjessalade met venkel, cashewdressing en broadbeans | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks venkel
  • 600 gram krieltjes
  • 0.5 stuks komkommer
  • 10 gram dille
  • 100 gram cashewnootjes
  • 1 stuks courgette
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 2 stronkjes roodlof
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram broadbeans

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 120 ml water
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 el vegan mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB. Als het goed is heb je de cashewnoten al geweekt. Vergeten? Laat ze dan tot gebruik nog even weken. Dit is niet perse noodzakelijk, maar daardoor wordt de structuur egaler.
  2. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de krieltjes en venkel.
  3. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij de helft(!) in dunne plakjes. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Kook de krieltjes en plakjes venkel vanaf dat het water kookt in ca. 6 minuten gaar (zie tip). Giet af en laat droogstomen.
  4. Snij de rest van de venkel in kleine stukjes en de komkommer in kleine blokjes. Doe alvast in een grote saladeschaal.
  5. Hak de dille en knoflook grof. Mix de dille, knoflook, uitgelekte cashewnoten, water, citroensap, vegan mayo en olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de venkel en komkommer.
  6. Snij de courgette in halve maantjes van 1 cm dik en bak in een koekenpan in wat olie ca. 5 minuten gaar. Bak de laatste paar minuten de tomaatjes mee zodat ze wat zachter worden. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng eerst de krieltjes en venkel door de komkommer en vervolgens voorzichtig de roodlof, spinazie (even grof hakken), courgette en tomaatjes. Breng op smaak met peper en zout. Garneer royaal met de broadbeans en serveer.
  8. Je kan de venkel ook gaar stomen in de pan waar je de aardappelen in kookt. Hang een zeef boven het water en dek de pan goed af (of gebruik een stoompan). Zo behoudt de venkel meer voedingswaarden.