Kritharaki (orzo) met courgette, spinazie en saladekaas van Max&Bien

Vegan

  • Totale tijd minuten
Kritharaki (orzo) met courgette, spinazie en saladekaas van Max&Bien | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks courgette
  • 1 stuks rode peper
  • 400 gram orzo
  • 300 gram spinazie
  • 0.5 potje saladeblokjes Max&Bien
  • naar smaak olijfolie uit potje saladeblokjes

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 stuks bouillonblokje
  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • scheutje/kneepje witte wijn of citroensap
  • 2 tl tijm
  • 2 tl oregano
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui. Fruit zachtjes in een afdekbare wok of hapjespan in wat olie. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes van 0,5 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in halve ringetjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Bak de courgette, rode peper en knoflook kort op hoog vuur met de ui mee. Bestrooi met de tijm en oregano.
  4. Doe de orzo bij de groenten en schep om. Voeg een scheutje witte wijn of kneepje citroensap toe en laat verdampen. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat en wacht tot deze is opgenomen – roer tussendoor. Herhaal dit 9-11 minuten tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.
  5. Kruimel intussen de saladeblokjes van Max&Bien en zet even weg.
  6. Slink, als de orzo beetgaar is, de spinazie er in delen doorheen. Breng op smaak met peper, zout en wat olie uit het potje met saladeblokjes.
  7. Laat iedereen op zijn bord saladeblokjes naar smaak door de orzo heen roeren.