Krokant gebakken procureurstoof met zachte uiensaus en knolselderijstamppot

  • Totale tijd minuten
Spruitjes en gekleurde biet uit de oven met venkelworst en yoghurtsausje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks ui
  • 480 gram procureur stoofvlees
  • 1 stuks knolselderij
  • 750 gram aardappels

In Huis

  • 6 el roomboter
  • 4 tenen knoflook
  • naar smaak peper en zou
  • 3 stuks laurierblaadjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 3 el worcestershiresaus
  • scheut melk
icon package

Recept stappen

  1. Let op: haal de procureur op tijd uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Snij twee uien in halve ringen van ongeveer een halve centimeter dikte.
  3. Verhit drie eetlepels roomboter in een stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak deze 20 minuten op laag vuur bruin.
  4. Schep de uien na 20 minuten uit de pan. Hak de knoflook fijn en leg deze apart.
  5. Bestrooi het vlees met voldoende peper en zout. Voeg nog één el roomboter toe aan de pan waar de uien net in zijn gebakken en schroei het vlees op hoog vuur aan alle kanten dicht. Voeg de gehakte knoflook, de laurierblaadjes en gebakken ui toe en blus het geheel af met de bouillon en de worcestershiresaus. Het kan zijn dat er meer of minder bouillon toegevoegd moet worden aan de pan, omdat dit afhankelijk is van de grootte van de pan. Breng alles aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
  6. Laat het vlees 3 uur rusten en keer het af en toe om.
  7. Schep het vlees uit de pan als deze gaar is en laat het vlees een uur afkoelen. Laat ondertussen de saus nog 30 minuten inkoken tot een dikke saus.
  8. Breng een ruime pan water aan de kook met een beetje zout.
  9. Schil ondertussen de knolselderij en aardappel en snij in blokjes. Kook de blokjes knolselderij en aardappel in een afgedekte pan gedurende 10 minuten tot deze gaar zijn.
  10. Giet na 10 minuten het water uit de pan en stamp de aardappel en knolselderij fijn. Voeg één el roomboter toe en een scheut melk om de stamppot smeuïg te maken. Breng peper en zout aan naar smaak.
  11. Laat de stamppot afgedekt staan zodat deze warm blijft.
  12. Snij het afgekoelde vlees in een aantal plakken en voeg één el roomboter in een koekenpan en bak de plakken in 10 minuten krokant aan alle kanten.
  13. Voeg de procureur weer toe aan de ingekookte saus en serveer dit samen met de knolselderij- aardappel puree.