Skip to main content

Krokant gebakken schelvisfilet met bieslookolie, aardappels uit de oven en spitskoolwiggen

Vis

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen
  • 10 g Bieslook
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 4 filet(s) Schelvis

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 4 stuk(s) Ansjovisfilet
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • snufje(s) Rode pepervlokken
  • 2 el Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven op 200° C. Schil de aardappels en snij in kleine stukken. Doe in een schaal en besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie en bestrooi met zeezout. Hussel door elkaar en leg in een ovenschaal. Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege een keer om.
  2. 2. Snij de bieslook in kleine stukjes en schenk er 100 ml olijfolie extra vierge bij. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Snij de kool in 4 wiggen en blancheer 2 minuten in het kokende water. Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  4. 4. Snij de ansjovis in stukjes en de knoflook in plakjes. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de ansjovis, knoflook en de pepervlokken kort aan. Leg de koolwiggen in het mengsel en bak 5 minuten zachtjes mee. Draai om en bak nog 5 minuten.
  5. 5. Snij de huid van de visfilets met een scherp mes een paar keer in. Dit voorkomt dat ze opkrullen tijdens het bakken. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Verhit de boter tot heet en bak de filets op de huidkant 4 minuten aan of totdat de huid bruin is geworden. Draai om m.b.v. een platte spatel en bak nog 3 minuten op de andere kant.
  6. 6. Serveer de vis met een lepeltje bieslookolie, de aardappels en de kool.