Krokante kip op brood met katjangsaus en bosui

Kip

  • Totale tijd minuten
Krokante kip op brood met katjangsaus en lente-ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram Bulgaarse yoghurt
  • 400 gram Indonesisch kippendij
  • 1 zakje katjangsaus
  • 4 stuks hamburgerbollen
  • 2 stuks bosui

In Huis

  • 200 gram bloem
  • 60 gram maizena
  • 10 gram bakpoeder
  • olie om te bakken
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Snij de kippendij in gelijken stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en voeg bij de yoghurt. Schep goed door elkaar en zet gedurende een uur in de koelkast.
  2. Meng de bloem met de maizena, bakpoeder en zout en peper. Doe dit in een mengkom.
  3. Haal de kip uit de koelkast en haal het grootste deel van de yoghurt eraf. Hoe dikker de yoghurt, hoe dikker de korst, dus doe dit naar smaak. Doe de stukken kip in de mengkom en hussel het goed door elkaar zodat alle oppervlakte van de kip met bloem bedekt is.
  4. Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  5. Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan. Bak de stukken kip goud bruin. Je kunt dit ook in delen doen. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  6. Giet overtollig olie uit de koekenpan. Snij de hamburgerbol open en bak in de koekenpan om en om bruin en warm.
  7. Snij ondertussen de bosui in schuine dunne ringen.
  8. Smeer de toast in met een laagje mayo naar smaak, vervolgens de krokante kip en dan een schep katjangsaus. Bestrooi als laatste het broodje met de bosui.
  9. Mis je een zuurtje? Het is ook lekker om er wat tafelzuur bij te eten, of een uitje te marineren in azijn. Voor een frisje en meer groenten kun je er ook spitskool bij eten.