Krokante kip op brood met katjangsaus en lente-ui

Kip

  • Totale tijd minuten
Krokante kip op brood met katjangsaus en lente-ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 200 gram Bulgaarse yoghurt
  • 400 gram kippendij
  • 1 zakje katjangsaus
  • 4 sneetjes pain gris
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram bloem
  • 60 gram maizena
  • 10 gram bakpoeder
  • olie om te bakken
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Meng voor de marinade de yoghurt, citroensap, paprikapoeder, en uitgeperste knoflook.
  2. Snij de kippendij in gelijken stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en voeg bij de marinade. Schep goed door elkaar en zet gedurende een uur in de koelkast.
  3. Meng de bloem met de maizena, bakpoeder en zout en peper. Doe dit in een mengkom.
  4. Haal de kip uit de koelkast en haal het grootste deel van de marinade eraf. Hoe dikker de marinade, hoe dikker de korst, dus doe dit naar smaak. Doe de stukken kip in de mengkom en hussel het goed door elkaar zodat alle oppervlakte van de kip met bloem bedekt is.
  5. Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  6. Snij sneetjes van het brood en rooster deze in de broodrooster. Leg even apart.
  7. Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan. Bak de stukken kip goud bruin. Je kunt dit ook in delen doen. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  8. Snij ondertussen de lente-ui in de schuine dunne ringen.
  9. Smeer de toast in meet een laagje mayo naar smaak, vervolgens de krokante kip en dan een schep katjangsaus. Bestrooi als laatste het broodje met de lente-ui.
  10. Mis je een zuurtje? Het is ook lekker om er wat tafelzuur bij te eten, of een uitje te marineren in azijn. Voor een frisje en meer groenten kun je er ook spitskool bij eten.